Jól esik , ha tehetsz másokért…

Vágysz rá, hogy olyan hivatásból élj, aminek értelme van, amit önállóan végezhetsz, ami feltölt, megnyugtat.

Mitől leszel olyan masszőr, akihez a kliensei már akkor újra szeretnének menni, mikor még ki sem léptek az ajtón? Mi tesz téged olyan meleg, megtartó, szeretetteli segítővé, akinek az érintései jóval többet adnak egyszerű érintésnél, az izmok, ízületek kilazításánál?

A remek technika igazán fontos, ehhez az alapos gyakorlati képzésen túl sok-sok gyakorlás szükséges. Ám ez önmagában még kevés, ennél többre van szükséged.

Néhány nap alatt elsajátíthatod a mozdulatokat, lépéseket, de azt a belső erőt, gyöngédséget, a figyelemnek azt a minőségét, az érintés szentségét, melytől egy masszőr a kliensének a lelkéig ér, tovább tart kimunkálni magadban.

Olyan képzést hoztunk neked létre, amelyben biztonságosan, nyugodtan tanulod meg a Polinéz masszázs technikáját, és amelyben olyan érési folyamaton mégy keresztül, ami alkalmassá tesz ennek minőségi alkalmazására.

Hogyan képzeld el a Polinéz masszázst, ha még sosem élted át?

Meleg olajjal és az alkarunkkal masszírozunk, nyugodt zenével a háttérben. A masszázsok ilyen formája a polinéz szigetvilágból származik. A mozdulatok hullámzást idéznek, ringatnak, gyors relaxálást eredményeznek. Olyan melegséget, biztonságot nyújtunk, melyben a kliens mélyen átéli, hogy szerethető, hogy úgy jó, ahogy van, ezáltal megváltoznak a kapcsolatai, javul az életminősége.

A tanfolyam felépítése

A képzés négy szintből, szintenként öt napból áll. A négy szint elvégzése szükséges a teljes masszázs elsajátításához.

Az eddigi tapasztalatainkból kiindulva leválasztottuk a legelső szintet az azt követőktől. Így hosszú távú elköteleződés nélkül is megmerítkezhetsz a táncokban, a finom érintésekben és a bodyworkben. Belekóstolhatsz úgy a polinéz masszázs tanulásába, hogy ha meggondolnád magad, és nem tartanál velünk tovább, akkor is a birtokodban lesz egy önmagában is alkalmazható technika, hiszen az ízületi masszázs egészét megtanulhatod az 1. szinten.

Ezt a kezdő szintet többször is indítjuk a tavasz és a nyár folyamán. Kis létszámú csoportban tanulhatsz (4-6 fő). Ezek egymástól független alkalmak. Alkaros technikákat, izommasszázst csak a 2. szinttől kezdve tanítunk.

A sikeresen elvégzett teljes tanfolyamról oklevelet adunk. Az oklevél kiadásának feltétele az 1-4. szinteken való aktív részvétel, maximum 1 napos (8 óra) hiányzással.

1. szint:

 • ízületi masszázs a teljes testen, valamint az arcmasszázs elemeinek elsajátítása
 • kapcsolódásaink tudatosítása
 • a szent és a profán szétválasztása
 • az érintés szentsége
 • polinéz táncmeditáció
 • légzésünk tudatosítása
 • a polinéz masszázs eredete
 • mély figyelem kialakítása a saját testünkben
 • áramlás

2. szint:

 • az alkaros masszázs elsajátítása a háton és a lábak hátoldalán
 • érzelmeink egyre átfogóbb tudatosítása
 • a szint témái: hullámzás, víz elem, metamorfózis, magzatkor és születés
 • polinéz táncmeditáció
 • kliensek testének elfogadása
 • vállalkozási ismeretek
 • előző szint anyagának gyakorlása

3. szint

 • alkaros masszázs elsajátítása a karokon, a mellkason, a hason és a lábak frontoldalán
 • a szeretet, a tudás és az erő harmonikus együttműködése
 • ezotéria, spiritualitás, transzcendencia
 • váll-lazító gyakorlatsor
 • érzelmeink kifejezése a mozdulataink által
 • polinéz táncmeditáció
 • kapcsolódás az ősökhöz; a tőlük jövő tudás és erő elfogadása
 • előző szintek anyagainak gyakorlása

4. szint

 • vállmasszázs
 • a polinéz masszázs rituáléja
 • a polinéz masszázs elemeinek egybeépítése, a teljes masszázs gyakorlása
 • a szint témái: önfegyelem, fókusz erősítése, gesztusok, testbeszéd felfedezése és használata, mentális középpont megtalálása, a nyugalom és feszültség felfedezése a testben, rugalmasság, tisztulás
 • magzati létélmény meleg termálvízben
 • az erőnk forrásának megtalálása
 • négykezes masszázs

Kik vagyunk, és milyen tapasztalattal a hátunk mögött?

baksaBAKSA ANNA

Lassan tíz éve mélyítem a tudásom az érintések és a masszázs terén, sokféle impulzusnak adva át a testem és a lelkem. Ez mind-mind egyre közelebb vitt ahhoz, hogy ma békés, kiegyensúlyozott, dinamikus, éber létezést mondhassak a magaménak.

Legmeghatározóbb és legelőrevivőbb élményeim, életem katartikus pillanatai mindig a testről szóltak: ilyenek a masszázsélményeim (akár kliensként, akár masszázsterapeutaként), a több száz órányi bodywork, a kontakt improvizáció, az 5Ritmus és a jógaórák, amiken részt vettem, az extatikus állapotban átélt táncok, az elmúlt években megtalált futás, és ha még messzebbre nézek vissza, akkor a gyerekeim születése is.

Ezek a mélyen a testembe vésődő élmények alakították a legtöbbet a személyiségemen.

A tanulmányaim során megismert masszázstechnikák szép lassan alakultak át a kezemben: az alapokat megtartva, de a test és a lélek összekapcsolódásának mélyebb megértésével feltöltve adom át a tudásom neked a Polinéz masszázstanfolyam keretében.

Szakmai tanulmányaim:

2007 Ma-uri masszázs alapképzés 1-3. (tanár: Witold Kucharczyk, Pál Tamás, Győrffy Zoltán)
2008 Ma-uri alapképzés 4. (tanár: Witold Kucharczyk)
2009 Ma-uri Waihanga Ora (tanárok: Hemi Fox, Katja Fox, Horosz Réka)
2009 Ma-uri Clinic Workshop (tanárok: Hemi Fox, Katja Fox, Horosz Réka)
2009 Kahi Loa (tanár: Witold Kucharczyk)
2010 Lomi Lomi (tanár: Aunty Maile Napoleon)

A tanfolyam 1-4 szintjein fogsz találkozni velem: a masszázstechnikát végig tőlem fogod elsajátítani, és a táncmeditáció táncait is. Ezeken túl az 1. szinten az önismereti részben is én kísérlek majd.

flo3bCSERMÉNYI CSILLA VIRÁG FLO

Alapélményem, hogy az érintés és érintve levés olyan erős hatással van a személyiségünkre, mint semmi más.

Az önismeret számomra személyes krízishelyzetből indult. A legmélyebb magányban és kétségbeesésben olyan emberekkel hozott össze a sors, akik meghatározónak bizonyultak egész további életem alakulására. Sok tanulással, kitartó munkával és saját tabuimat sem kímélve sikerült mára  örömmel és derűvel teli élethez eljutnom, melyben boldog, őszinte és mély emberi kapcsolatban élek a gyermekeimmel és párommal.

A négy gyermekem várásának és születésének bensőségességét át akartam adni másoknak, ezért dúla lettem. Az első években a kismamákat az Aquanatal módszerével támogattam (várandósoknak való vízi mozgásforma), hogy harmóniába kerüljenek kisbabájukkal és a saját testükkel. A Watsu (vízi masszázs) tanulása lett ennek folytatása, mellyel a magzatkori hiányok betöltését segíthettem.

Közben intenzíven dolgoztam magamon. Használtam egy sor önismereti és terápiás módszert, egyénit és csoportost egyaránt. Úgy éreztem, ez nekem való. Szerencsére olyan közegbe kerültem, ahol jó oktatókra találtam, és tanulni kezdtem tőlük az önismereti beszélgetések és a csoportvezetés mesterségét. Mára ez vált a fő tevékenységemmé.

Évente több tucatnyi emberrel dolgozom Integrált Önismereti Csoportomban és egyénileg. Foglalkozásaimon természetes módon kiegészítik egymást az általam tanult legfőbb módszerek, a pszichodráma és a bodywork.

Átfogó megközelítéssel dolgozom, melynek a magzat- és csecsemőkor ugyanúgy szerves része, mint a transzcendens tudatszintek. Fókuszomban a párkapcsolat, a saját testünkkel való viszonyunk, az intimitásra és az érzékiség megélésére való képességünk áll.

2003-ban kezdtem enneagramot tanulni Gyulavári Béla Gyulától.
2004-ben dúla lettem a Békés Emőke vezette MODULEben.

2005-ben a Holdudvar Bábaház berkein belül tanultam otthonszülést kísérni, ugyanekkor Marina Alzugaray képzésében Aquanatal-oktatóvá váltam.
Fáy Nórától tanultam az egyéni önismereti beszélgetések és önismereti csoportok vezetését, és ugyancsak nála ismertem meg a Ken Wilber-i holisztikus szemléletet, amely azóta is az eszköztáram része.
2007-től kezdve vezetem saját önismereti csoportjaimat.
2008-ban elvégeztem a Watsu első szintjét.
Eddig közel 7000 órában segítettem a hozzám fordulóknak egyéni beszélgetések és csoportok keretében.

Abban hiszek, hogy úgy tudok hatékonyan továbbsegíteni másokat, ha magam sem hagyom abba az önismereti munkát.

Az évek során részt vettem pszichoanalízisben, tranzakcióanalízisben, családállításokon.
2005-től 2010-ig pszichodráma és bodywork csoportba jártam Fáy Nórához és Pecsenka Nórihoz.
Ugyanebben az időszakban Katatim Imaginatív Pszichoterápiába (KIP) jártam.
Jelenleg a Négy Kérdés módszerével dolgozom Hoppál Bori támogatásával, és részt veszek Béres Eszter művészetterápiás csoportjában.

A tanfolyamon a 2-4 szinteken az önismereti részekben (bodywork, megosztókör) kísérlek majd.

Módszereink

Tapasztalati tanulás

Kísértést éreztünk, hogy készítsünk neked színes-szagos, fényképekkel és magyarázatokkal teli füzetet, amelyből meg tudod tanulni vizuálisan a masszázs elemeit, de végül arra jutottunk, hogy akkor válik anyanyelveddé a Polinéz masszázs, ha a tested tanulja meg, ha az izmaid maguktól mozdulnak.

Annyi gyakorlás lesz, hogy garantáljuk, hogy álmodból felébredve is fogsz tudni masszírozni. Vagy álmodban.

.

Bodywork

A mozdulatainkban, érintéseinkben rengeteg titok van elrejtve. Az örömeink, szeretetünk éppen úgy, mint a hiányaink. Zenével, mozgással, érintéssel mélyebben ismered meg a motivációidat, vágyaidat, egyre mélyül az önmagad iránt érzett szereteted, napról napra felszabadulnak a mozdulataid.

.

Táncmeditáció

Míg a bodywork a személyiség mélyebb rétegeiben fejti ki lágy és szeretetteli hatását, a táncmeditáció a transzcendenciában segíthet megmerítkezni. Az önfeledt, extatikus önátadás az öröm olyan dimenziójával itat át, mely a saját életedre is befolyással lesz, és a klienseidet is átsegítheti nehezebb életszakaszokon.

.

A tudatosság emelése az élmények megosztása által

A testtel végzett munkád, legyen az az, hogy masszírozol valakit, hogy téged masszíroznak, vagy hogy átadod magad a bodyworknek vagy a táncmeditációnak, úgy válik teljessé, hogy a szavak szintjére emeled az élményeidet. Hogy kimondod az érzelmeket, mesélsz a képekről vagy emlékekről, melyek felébredtek benned mindezek hatására. Így válsz még integráltabbá, így kötöd össze a testet, az érzelmeket az elmével. Az ilyen módon átdolgozott és átjárható emberi létezés áldássá válik a világ számára.

Téged várunk, ha…

 • fontos számodra az érintés
 • örömmel érintesz másokat
 • nyitott vagy a változásra
 • segítő foglalkozásúként bővíteni szeretnéd az eszköztáradat
 • olyan hivatásra vágysz, amiben önállóan, szabad időbeosztással dolgozhatsz

Mit adunk?

 • megbízható, mély tudást
 • szakmát
 • önismeretet
 • csapatot
 • szupervíziós hátteret
 • oklevelet

Tanfolyamunk nem akkreditált, államilag nem elismert.

Mit adunk még?

Polinéz masszázs logóval ellátott pólót és füzetet.

Hol, mikor, mennyiért, és mit hozz magaddal?

Mikor lesz a képzés?

I. szint: nagyjából kéthavonta indul I. szintű képzés. Ezek egymástól független, 5 napos alkalmak a következő időpontokban:
2019. február 20-24.
2019. április 17-21
2019. június 12-16
2018. augusztus 21-25.

FONTOS: az I. szintű képzés 4-8 fő jelentkezésével indul.

II. szint: 2019. szeptember 18-22.
III. szint: 2019. október 16-20.
IV. szint: 2019. november 13-17.

FONTOS: a II-IV. szinteken csak azok vehetnek részt, akik az I. szintet elvégezték már.

Várandós masszázs: 2020. január 15-19. (feltétele a Polinéz masszázstanfolyam I-IV. szintek elvégzése)

Hol leszünk?

I. szint (februári, májusi, júniusi és augusztusi időpontokban), bentlakással, elvonulás jelleggel:
2730 Albertirsa, Táncsics Mihály utca 1. (Evangélikus Vendégház)

II-IV. szint: vidéki helyszínen, később kerül pontosításra

Mennyibe kerül?

I. szint: 80.000 Ft + szállás, utazás és étkezés díja

II-IV. szint: 80.000 Ft szintenként + szállás, utazás és étkezés díja

Mi a jelentkezés folyamata?

A tanfolyam indulása előtt feltétlenül szükséges egy körülbelül 1 órás beszélgetés, amelyben te is megismersz, és én is téged, és mely során mindketten el tudjuk dönteni, hogy szeretnénk-e együtt dolgozni.

Ennek a találkozónak a díja 15.000 Ft, amit beleszámítunk a tanfolyam árába, és amelyet kérek előre utalni (minden fontos infóról kapsz egy e-mailt, miután kitöltötted a regisztrációs lapot). Ha a találkozó végén nem javasolom neked ezt a tanfolyamot, akkor ezt az összeget természetesen visszautalom. Ha te döntesz úgy, hogy mégsem tartasz velem, akkor ez az összeg fedezte a veled töltött időmet, és nálam marad.

Mit hozz magaddal?

 • elegendő olyan ruhát, amiben szabadon tudsz mozogni, és amit nem sajnálsz, ha olajos lesz
 • 2 db nagy fürdőlepedőt és 4 db kisebb törülközőt
 • 2 db szimpla vászon lepedőt (a gumis lepedő praktikusabb, de nem feltétlenül fontos)
 • egy szál virágot
 • egy neked fontos, nem túl nagy tárgyat (ami a tenyeredben elfér)
 • lava-lavát (szárong néven is kapható)
 • enni és innivalót

ITT IRATKOZZ FEL